miercuri, 3 decembrie 2008

Free Hugs all around

<<Îmbrăţişări gratuite în centrul oraşului
Violeta PAVELESCU
Luni după-amiază, prima zi din săptămână. Entuziasm lipsă, nici măcar simulat, că doar era 1 decembrie. În buricul târgului, în faţa mall-ului, nişte tineri cam prea fericiţi „iau ostatici” trecătorii, oferindu-le … îmbrăţişări gratuite. Şi zâmbete. Tot moca. Motivul lor? „România e morocănoasă şi vrem să îi oferim voie bună”. Deşi ce e gratis nu e scump, unii trecători nu s-au înghesuit la o porţie sănătoasă de îmbrăţişări tinereşti, continuându-şi incursiunea în cotidian, fără îmbrăţişări. Ora 12: România rămâne morocănoasă. Ora 13: Constanţa primeşte îmbrăţişări gratuite în plină numerotare a voturilor: „Au fost unele persoane care pur şi simplu au sărit în braţele noastre”, spune Şerban Sorin Alexandru, anul I la Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius“. Cei indispuşi au răsplătit oferta unui free hug cu poşete în cap sau cu pură ostilitate, de la caz la caz, fapt care nu i-a descurajat, însă, pe tineri, ei continuând să abordeze trecătorii cu aceeaşi exuberanţă: „Vreţi o îmbrăţişare gratuită?”.
Proiectul „Free Hugs” (îmbrăţişări gratuite) nu a fost implementat pe plaiurile mioritice, el având în spate o istorie demarată de australianul Juan Mann, care a început această campanie în 2004, după ce a fost îmbrăţişat de un străin. Acest fapt l-a impresionat atât de mult, încât a pornit un adevărat curent de îmbrăţişări publice, necondiţionate, oferite necunoscuţilor. Doi ani mai târziu, „Free Hugs” devine o mişcare de notorietate internaţională, odată cu lansarea hit-ului „All the same” a celor de la Sick Puppies, melodie care devine cântecul campaniei. >>


Eu stiu alta poveste a imbratisarilor - dl.Mann a coborat dintr-un avion, pe un aeroport si nu a fost asteptat de nimeni. S-a simtit trist si abandonat, asa ca si-a pus o pancarta pe care a scris FREE HUGS si a luat-o prin oras. Trecatorii il priveau cu mirare si-si vedeau de drum. Totusi, cineva l-a imbratisat - o doamna trista care in acea zi isi pierduse catelul.

La noi, ca la noi. La altii e asa


2 comentarii:

Anonim spunea...

E mai frumoasa povestea ta:)

B85CSP spunea...

Imi place sa cred ca e si cea adevarata :)