vineri, 19 decembrie 2008

Colegele mele (2)

De la o vreme, in comunitatea noastra a mai aparut o doamna, Studenta.
Se zice ca toate vin la timpul lor. Acum, se pare, e timpul ei, sa stearga "praful", sa rupa monotonia si rutina in care respectabilele doamne au convietuit pana acum.
A purta o mapa sub brat, a sta cuminte in banca sa asculti, sa te emotionezi, sa te minunezi, sa fii iar la mintea adolescentei, aduce si trupul mai aproape de cea care ai fost, de cea de care ti se facuse dor si pe care nu credeai s-o mai intalnesti vreodata...
Unde mai pui ca Studenta trebuie sa fie neaparat indragostita! Nu e adevarata viata de student fara sa tremuri, din cauze multiple.
Cand a intrat in casa s-a vazut ca s-a intamplat ceva. Avea o trufie nerusinata in privire si calca intr-un fel... N-am apucat sa intrebam nimic, ne-a spus "Deseara nu dorm acasa" si s-a apucat sa-si adune cele mai sexi haine rosii pe care le are, a zabovit in oglinda studiindu-si fiecare por al fetei, fiecare fir de par.
Mai aflam ca a plecat mai devreme de la scoala si a intarziat in magazine la raioanele de lenjerie... Se rafineaza fata noastra... Stia dintr-o carte ca o profesoara le obliga pe fete "sa aibe totdeauna sortul calcat, gulerul alb... Isi spunea ca vor avea ce inima ranita sa ascunda mai tarziu sub o roche bine facuta".
Sau sub un neglije...

Niciun comentariu: