joi, 16 aprilie 2009

Fado, iubire, naivitate. Fericire.

... Intotdeauna e la fel. Ea il iubeste pe el, el iubeste pe alta... Pe ea o iubeste altul.
Ce face el? Nu stiu. Vom vedea.
Ce face ea? Il iubeste, dar sta departe. Nu mai plange. E fericita, in felul ei...
Nu exista iubiri imposibile.
Iubirea nu e sinonima cu filmul erotic spre care tinde o relatie, amagindu-se ca tinde spre implinire. Implinirea iubirii e atunci cand simti daca celalalt se bucura sau sufera, cand te bucuri si suferi cu el chiar daca nu esti mana in mana si ochi in ochi. Chiar daca bucuria lui nu te implica, nu te priveste. Nu de tine e indragostit, dar sa te bucuri ca spera, ca tremura si asteapta, ca e viu...
Iubirea e un sentiment. Manifestarile ei sunt pe masura "purtatorului". Eu te iubesc asa, de la distanta, bucurandu-ma cu tine, suferind cu tine, fara sa ma vezi, sa ma stii, sa ma auzi, sa ma citesti... Dar sunt aici si iti doresc noroc si fericire, Lumina Invierii sa-ti aduca Speranta, Curajul, Bucuria si Iubirea.
Cei ce iubesc asa sunt putini. Inocentii. Unii ii socotesc naivi, iar de la naivitate la prostie nu e decat un pas.
Imi place sa cred ca vorba care circula "prostii sunt fericiti" se refera la prostii naivi care iubesc fara sa vrea ceva in schimb, fie ca acel ceva e o mangaiere sau doar o privire, un cuvant (scris)...2 comentarii:

Anonim spunea...

Ba da, exista iubiri imposibile. Daca ai sti... Dar e prea tarziu... E ultima oara. E...imposibil.

B85CSP spunea...

E imposibil ce? Asa-zisa implinire erotica sau indragostirea asa, de unul singur, de capul tau, fara sa-ti pese daca stie de tine, daca simte la fel? Daca nu poti iubi asa, da, e imposibil.
Sunt aici si ma rog sa am puterea sa trec prin umbre, sa sterg distanta, mana mea sa mangaie, sa dea curaj, putere, sa faca totul mai usor...