sâmbătă, 2 iunie 2012

De ce nu mă bag în politică?

Pentru că nu pot să înghit dimineața, pe burta goală,  în fiecare zi, o broască râioasă.
Ba mai mult, suport din ce în ce mai greu orăcăitul ce răzbate din burțile celor care pot sau care vor să ne convingă că pot.

3 comentarii:

Mircea Vladut spunea...

M-am gandit mult si m-am razgandit de multe ori pana sa comentez. Dar totusi, cred ca trebuie sa spun: in politica nu cred ca merita sa te bagi nici macar la votare. Poate ca n-am dreptate, insa ma indrept din ce in ce mai hotarat spre ignorarea totala a politicii, caci numai cand citesc sau aud despre ce mai fac politicienii, despre mizeria morala pe care o afiseaza ca fiind o mare virtute, ma simt murdarit si eu.

B85CSP spunea...

Mircea, iar suntem de acord :)
În ultima vreme am fost departe de calculator şi n-am observat că te-ai dat cu părerea, lucru pentru care îţi mulţumesc.
Dar faptul că nu se baga in politică unul muncitor, corect şi care nu poate să înghită broaşte la micul dejun, a lăsat loc de afirmare scursurilor răspândite democratic în toate partidele. Crede-mă că asta m-a cam pus pe ganduri... Dacă ăştia există, au ieşit în faţă şi ne călăresc azi este pentru că au fost lăsaţi s-o facă. Ştii vorba aia că orice popor îşi are conducătorii pe care îi merită ?!
Eu, totuși, rămân la părerea mea: emigrez. Pentru moment trebuie să mai stau cam un an în ţară că sunt legată de un contract, dar după aia, gata!

Mircea Vladut spunea...

Eu cred ca in politica nu au loc oameni cinstiti si muncitori. Daca ajunge din greseala unul, va regreta amarnic. Ori va trebui sa paraseasca politica, ori va ajunge la fel ca colegii lui. Mai curand a doua varianta, caci exista o influenta a anturajului. Fara sa vrei si aproape fara sa-ti dai seama, vei intra in lumea lor si vei ajunge sa gandesti ca ei. Cred ca au mai intrat in politica oameni bine intentionati, dar n-au rezistat. Nu poti, oricat de puternic ai fi. Cand traiesti intr-o buida, ajungi sa mirosi si tu. Altfel, daca ai reusi sa-ti pastrezi integritatea, iti vei atrage dusmania tuturor colegilor tai de partid. Nu poti fi intr-un partid, intr-un grup si sa lucrezi impotriva intereselor de partid si de grup.
Ma bucur ca mai ai un an la dispozitie, caci intr-un an se pot schimba multe. Eu, cel putin, am ramas optimist. Ciudat, nu? :))