miercuri, 26 mai 2010

Oficial neoficiala

Motto: "Un bărbat nu înşeală o femeie cu alta pentru că cea de-a doua ar fi mai frumoasă, mai deşteaptă sau mai tânără decât prima, ci pentru că este alta".
(Citat aproximativ din memorie din Arata conversatiei de Ileana Vulpescu)


Nu mai vreau sa fiu oficiala. Nu mai vreau să am obligaţii, să ai obligaţii, să stai langă mine pentru că trebuie. Nu vreau să închizi ferestrele monitorului când trec prin preajmă, să ascunzi chestii mici sau mari, sms-uri, gânduri, fantezii, vicii, vise, aspiraţii...
Vreau sa fiu aceea cu care te gandeşti să mă înşeli, pe care tremuri s-o întâlneşti, s-o atingi, lângă care stai de drag, pentru care arzi, căreia abia aştepţi să-i spui, să te plangi, să-i arăţi ungherul tău de suflet cel mai nevăzut, cea la care ai fugi de la nevastă. Vreau sa fiu aventura ta de fiecare zi.
Vreau să fiu alta.
Nu mai vreau la primărie. Am facut prea multe drumuri la starea civilă, inutile, dezastruoase de-a dreptul, aşa că nu, mulţumesc! Mi-a ajuns pentru viaţa asta cât am fost oficiala.

6 comentarii:

Vocea-de-departe spunea...

Hmmm, pentru asta trebuie găsit... altul. Cel bun. Cel potrivit. The One. Sau, pe românește, sacul al cărui petic ești. Cu sau fără hârtie și verighetă, asta chiar nu mai contează. (Și pssst, la ureche o mică șoaptă, citatul e din Oscar Wilde... E drept că l-a preluat și Ileana Vulpescu, dar... ;) )

madibusoi spunea...

din păcate devinim "oficiale" odată cu trecerea timpului chiar dacă nu trecem pe la starea civilă...

Liviu Vacariu spunea...

Atunci cind lucrurilor complicate li se gasesc explicatii simple, lumea devine mai frumoasa. Da, frumusetea inseamna simplitate,naturalete in sensul de lipsa complexitatii fortate, artificiale.
Nu ne putem reinventa mereu, nu putem fi altii, ar fi o pierdere inutila de timp si energie. Energia asta o putem folosi ca sa aflam cine suntem noi insine si partenerul/partenera de linga.
Si odata ce-o aflam, s-o spunem!
Si deci sa devenim noi insine, bine in pielea noastra si bine linga pielea celuilalt.
Si daca si de noi insine ne saturam inseamna ca pur si simplu asa merg lucrurile astea simple.

B85CSP spunea...

@Liviu
Libertatea de a fi tu insuti langa un el/ea insasi. Iata cel mai simplu lucru.
Si cel mai greu de obtinut :)

B85CSP spunea...

@Vocea-de-departe
Te One e greu de recunoscut dupa semne particulare. Si pana aflu cine e de fapt, constat ca mi-am pierdut timpul si sperantele. Multumesc pentru clarificare :) Am un cult pentru Ileana Vulpescu, recunosc...

B85CSP spunea...

@Madi
Starea de rutina a unei relatii ma ingrozeste. Oficiala sau nu.