miercuri, 12 mai 2010

De mila, de sila

Un reputat jurnalist, autoproclamat arogant si genial, isi exprima starea de sila. Eu mi-o exprim pe aceea de mila. Mi-e mila de doamna ministru Udrea pentru ca preseditele s-a decis sa-i reduca salariul de bugetar cu 25 la suta. Cum s-o descurca mititica?!? De unde geanta noua si papuci ?! De unde costum de baie pentru sezonul estival, ca ala cu trecere de pietoni s-a uzat de cat a tinut copertile lucioase si colorate. Mi-e mila de Videanu ca o sa-i fie greu sa plateasca intretinerea la casoaia aia trendy, de Berceanu nu mai zic... Mi se rupe inima.
Nu mi-e mila de doctori. Nu, nu mi-e mila. Ei sunt caliti in lupta pentru supravietuire. Vor negocia, ca si pana acum, la sange - la propriu! - tarifele pentru vietile noastre, isi vor largi buzunarele de la halate si vor micsora cu 25 la suta procentul de demnitate pe care se presupune ca-l detineau.
Nici de profesori nu mi-e mila. Ei se vor face ca ne educa copiii, copiii se vor face ca se alfabetizeaza pana prin clasa a 9-a, ca doar asta e rostul gimnaziului. Si unii si altii se vor duce la scoala sa aiba de unde se intoarce. Altfel cum i-ar determina pe parinti sa plateasca lectii in particular pentru loazele cu gandurile doar la HI5 si Triburile - in cazurile fericite, caci counterul pare mult mai tentant?!
Nici de mine nu mi-e mila pentru ca m-am oritentat si am parasit corabia bugetara la timp. Asa ca pot sa privesc cu detasare spectacolul lumii. De peste gard. Daca as avea noroc la toate cum am la slujbe... Poate in lumea asta noua se vor mai schimba regulile norocului. Sunt semne.

Niciun comentariu: