miercuri, 28 octombrie 2009

Şşşş!

Umblu pe vârfuri. Schimb tocurile şi platformele pe tenişi şi ghete cu talpă joasă pentru că nu vreau să se audă decât ritmul inimilor noastre, torsul motorului pe autostradă, respiraţia mea şi a câmpiei în largul căreia mă pierd, şoaptele tale de bun venit, fălfăitul aripilor de pescăruş în cadrul ferestrei şi abia ghicitul zbucium al mării, vecina noastră de vizavi. Încep o viaţă nouă şi voi avea mare grijă ca nimeni şi nimic să n-o tulbure. Am gheare, dinţi şi unghii cu care s-o apăr. I-am pus la bază un strat gros de sinceritate peste care am adaugat o prietenie extrem de valoroasă, a cărei anduranţă a fost îndelung şi asiduu testată în condiţii de depărtare, stări anxioase de o parte şi de alta, alunecări în iubiri înşelătoare şi convenienţe de tot felul, peste care s-a dezvoltat o admiraţie într-o cantitate care a făcut posibilă apariţia unei atracţii despre care ştim că, deşi a trecut prin pat, n-o să treacă, pentru că nu e o simplă răceală de toamnă. Încălzim amandoi această plămadă şi vom vedea ce-o ieşi.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Tocuri in noapte sau mersul pe varfuri, ritmul inimilor sau ritmul blues-ului sau rock-ului, torsul motorului sau torsul linistit, alintat dintr-o zi calda a unei toamne tarzii si peste toate marea care a fost tot timpul acolo si a vegheat. Toate astea au completat prietenia prafuita si chiar poate uitata intr-un colt al sufletului, toatea astea i-au redat stralucirea, au completat regasirea.

B85CSP spunea...

@Anonim
Da, sunt animalul de companie perfect: torc mai ceva ca o pisică, sunt devotată ca un căţel, ciripesc ca o pasăre şi "înot"
în "acvariu" cu graţie şi/sau spectaculos.
Şi, să ştii, prietenia n-a fost uitată nicicând. Sa zicem că a fost pusă bine şi ţinută departe de chestiile urâte pe care viaţa, oamenii, vremurile ni le-au scos în cale.

contesa spunea...

sa inteleg ca te-ai mutat cu totul la mare? sau esti doar in toamna, doar in vacanta?

B85CSP spunea...

@contesa
Nu m-am mutat la Constanţa, dar călătoresc acolo cât de des pot. Mă leagă multe de oraş şi de mare. Când am simţit nevoia de siguranţă, afecţiune, de o companie plăcută şi de încredere le-am prmit de acolo. De la un om care, aşa, de la distanţă, mi-a fost mereu aproape. De 30 de ani...