joi, 29 octombrie 2009

Ceea ce e cu adevărat important

... Mă străduiam să mă adun într-un făraş. Primisem lovituri grele şi repetate pe care atunci, pe moment, le-am încasat cu zâmbetul pe buze, calm şi demn. Aşa am gândit că trebuie să mă prezint în faţa asistenţei, să ies din scenă în picioare, chiar dacă dâra de sânge a rămas în urma mea şi ştiu că foştii colaboratori apropiaţi, o adulmecă cu nesaţ.
... Mă mişcam prin viaţa mea ca printr-o telenovelă chicioasă, năpădită de personaje prea tuşate, prea într-un fel sau altul pentru a fi reale care creau situaţii anormale la care şi eu reacţionam cu un comportament nenatural.
...Calculatorul s-a înţeles cu maşina să intre în concediu medical împreună, deodată şi simultan ca să-mi fie clar că planetele s-au aliniat şi că oricât aş căuta o evadare fie în largul zării, fie în virtual e inutil.
... Simt că în casa mea ceva pute. Rău. Pe zi ce trece mai tare. Gustul şi mirosul cafelei sunt alterate, nici florile nu mai reuşesc să estompeze duhoarea. Ştiu că e vina mea, că nu curaţ locul mai des şi mai bine. Ştiu că ar trebui să curăţ locul de tot, definitiv dar nu sunt în stare să arunc în stradă un animal bătrân şi bolnav, ale cărui singure bucurii sunt sticlele şi conţinutul lor. Acest defect se numeşte milă. Cold as charity, zic englezii. Cold, cold...
..........

A sunat telefonul şi s-a auzit: ai nevoie de service, te simt după voce - hai la Constanţa. E doar terapie? Chiar nu contează. Cu adevărat important e că ai dat acel telefon, atunci.

6 comentarii:

Unknown spunea...

Pai da , asta e cu adevarat important :) Sa stii ca e alaturi de tine cine trebuie sa fie si ca atunci cand esti mai demoralizat , exact atunci o sa ii auzi vocea calda care te calmeaza . Iti doresc sa profiti din plin de asta si sa savurezi fiecare moment .

contesa spunea...

chiar suntem telepatici...mi se intampla adesea, sa ma sune fix persoana de care am nevoie, persoana la care ma gandesc....sa ma sune cand ma astept mai putin, sa sune fix cand am nevoie...
noi oamenii, suntem niste fiinte minunate si destepte, dc ne-am bucura mai mult, si ne-am plange mai putin, am fi si mai minunati:)

constanta in per asta cred ca trebuie sa fie frumoasa...sa mergi la mare, cand toata lumea-i acasa, sa vezi marea in splendoarea si frumusetea ei singuratica, trebe sa fie unic de linistitor...sau?

EU spunea...

Intr-adevar, era ceva in "aer" care spunea ca e necesar un telefon. Vocea a confirmat nevoia "service-ului", un service pt suflet, un service upgradat cu trecerea timpului, un suflet peste timp. "Terapie" ... in nici un caz, ar fi fost o alta "piesa" la insectar. IN NICI UN CAZ. "Cu adevarat important" este ca a razbit peste timp si mai ales ... ca poate continua. "Marea a fost tot timpul acolo".

B85CSP spunea...

@contesa
Constanţa în perioada asta poate fi în multe feluri, însă eu am avut parte de două week-enduri cu soare blând, o plajă pustie fără să fie tristă, bucurându-se parcă de orice rază ca şi când ar fi ultima... Fără nici o adiere de vânt! ceea ce e complet neobişnuit, pentru că şi vara, la 40 de grade bate briza... Un spectacol pe care l-a dat natura şi pe care, în paranoia mea, consider că mi l-a făcut cadou pentru că am meritat :)

B85CSP spunea...

@haemoglobian
Sunt în plin proces de triere a oamenilor după criterii simple: cine mă caută acum, când nu fac decât să şed, rămâne. Cine nu-şi aminteşte, poate să uite de tot de mine. Nici eu nu-mi voi aminti. E învăţătura pe care am deprins-o în urma unor lecţii de viaţă recente. Mulţumesc, young lady că eşti aproape :)

B85CSP spunea...

@TU
TU eşti TU, uncategorized... Sau "cel mai bun" la atât de multe categorii...