marți, 14 iulie 2009

De la o vreme...

...Ma urmareste dorinta de a avea un copil.
E o nebunie, daca iau in calcul contextul exterior al fiintei mele, insa ea mi-a venit din interior si e perfect legitimata de ceea ce traiesc.
Daca o fi sa fie si sa mi se intample, am sa fac acest copil?...
Mai bine imi fac un tatuaj... Sau ma apuc de pictat, de fotografiat... Mai bine invat o limba straina. Japoneza. Sau greaca.
Mai bine... nu.

6 comentarii:

Ionouka spunea...

... sau mai bine faci un copil. :)
Si-apoi n-ai decit sa te apuci de alte preocupari artistice, eventual le faceti impreuna.
Cit despre tatuaj, eu una nu recomand. Sint ele cool, nu zic, dar au un mare defect: sint mereu acolo (ca si un copil, ce-i drept).

B85CSP spunea...

Of-of-of!!! D-aia mi-e drag mie de tine - ca ai atatea pe cap si-ti mai faci timp si pentru mine!:-*
Multumesc.
Cat despre copil, e mare castig pentru mine ca ma simt in stare s-o iau de la capat cu maternitatea! Sunt recunoscatoare pentru asta...

Vocea-de-departe spunea...

A face un copil înseamnă să creezi ceva. E maximum de creaţie, cea mai frumoasă şi dacă nu m-aş teme de pleonasme aş zice-o pe-aia cu "cea mai perfectă" creaţie, aceea de a da viaţă. Dar şi Pygmalion, spune-se, a dat viaţă Galateei, şi scriitorul dăruieşte viaţă cuvintelor, muzicianul creează viaţă în spaţiul lui atât de inefabil, ca şi toţi ceilalţi, de la pictor la designer până creatorii de concepte filozofice. În esenţă, dacă aş scormoni puţin, doar puţin prin peisajul tău sufletesc, poate că e o nevoie intensă de a crea şi, oricum ai canaliza-o, îţi spun "go for it".

B85CSP spunea...

@ Vocea de departe
Hai sa ma descifrez. Simt nevoia de creatie, dar e in viata mea acum barbatul care m-a facut sa-mi doresc sa am un copil. Cu el. La aproape 45 de ani. Cand mai am un copil mare. Are aproape 22 de ani.
Sunt fericita cu atat, ca simt asta.

Vocea-de-departe spunea...

Păi una cu alta nu se contrazic. Ce poate fi mai frumos decât să creezi o viaţă ? Şi ce altă dovadă de iubire mai frumoasă decât dorinţa de a face un copil cu cineva ? Şi dacă şi partenerul îşi doreşte (ca şi tine) un copil (cu tine) ce poate fi mai frumos ? Ce importanţă are vârsta ta sau a celuilalt copil în toată această frumoasă idee ? Dacă toate celelalte constante sunt satisfăcute (iubire, confort material, confort fizic, deci sănătate) ce contează restul ? Nu mi-o spune pe-aia cu "gura lumii" că pe-aia nu dau doi bani. Important e ce vă doriţi voi. Şi pe urmă, celălalt "copil", deşi pe punctul la care va pleca din cuib, sunt convinsă că va fi înduioşat şi mândru să aibă o surioară/frăţior şi să participe la evoluţia noului "pui". So, repet, important e ce vă doriţi voi, ca şi cuplu, nu ce zic alţii, o ştii deja, doar eşti o luptătoare.

B85CSP spunea...

Lucrul de care as tine cont cu deosebire ar fi varsta mea, in perspectiva... Nu as face copilul pentru mine, ci pentru el insusi. Acest pui ar avea dreptul la o mama tanara si cand va avea 20 de ani, de frati apropiati de varsta, de acele repere care sa-i permita sa considere ca a "barza" l-a lasat pe "cosul" potrivit.